neděle 8. března 2015

Karty proti lidskosti

Lepší téma pro svůj jubilejní dvoustý příspěvek jsem si opravdu nemohla vybrat. Chystám se vám představit hru, která vám rozhodně změní život. Hru, která vám pomůže odkrýt vše, co ve vás po dlouhé roky dřímalo. Hru, kterou určitě budete milovat!




Ačkoliv se kickstarterovská kampaň na Cards against humanity nedočkala takového úspěchu jako třeba vybuchující koťátka, i když mi svým způsobem přijde mnohem geniálnější, dočkala se i své české verze a během chvilky se vyšvihla do první stovky v žebříčku párty her.

A o co tedy vlastně jde?

Pravidla jsou skutečně velmi jednoduchá. Ke hře potřebujeme dva balíčky karet - černé a bílé, přičemž ty první v sobě obsahují buď nějaký druh otázky, část citátu, reklamního spotu či motta, které se snažíme pomocí bílých vhodně doplnit. Každé kolo je tedy jedním hráčem vyložena černá karta a zbytek osazenstva se snaží za pomocí svého ostrovtipu a 10 vylosovaných bílých karet historku vhodně doplnit. Jak už název napovídá, karty si opravdu neberou servítky a člověk se může dočkat opravdových perliček.

Jistě si všichni z vás vzpomenou na oblíbený reklamní spot "Možná se tak narodila, možná je to....", ale jen zde může jeho zakončení znít tak poeticky jako například "Hladomor" nebo "Potrat".

Hráč, který ve svém kole vykládal černou kartu pak vybere podle něj nejvtipnější odpověď a jeho autor pak obdrží bod. Samozřejmě má pak v takovém případě hra i další, nevídaný rozměr! Ne na všechny bude platit podobný primitivní, skoro až hyenistický humor a proto je třeba být vynalézavý a skutečně velmi dobře volit.... I když každý prostě ví, že potrat je ta nejlepší možná karta :D

Jak už jsem naznačila v úvodu, tahle hra vám prostě změní život. Ukáže vám vaše přátele ve zcela novém světle, najednou zjistíte, že tu se svým zlým humorem nejste na světě sami, a to vás vždy příjemně zahřeje u srdíčka.

Karty proti lidskosti jsou navíc zadarmo a můžete si je pohodlně stáhnout hned v několika verzích. Je pak na vás jestli jejich tisk svěříte někomu z odborníků. nebo vám postačí domácí tiskárna a pár minut nervování se s nůžkama v čajovně, užijete si ji vždycky stejně dobře!

Všem příšerným lidem zdar!


8 komentářů:

  1. Čajovní verze je nejlepší, má mojo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to každopádně! Však jsem ji i já vtiskla svůj osobitý styl...v jejím stříhání :D

      Vymazat
  2. Pamatuju si, když se to poprvé v zahraničí objevilo a bratr přemluvil tvůrce, aby mu jeden balíček shippli do ČR. Tak jsme to v obýváku hráli s máti, které jsme překládali, a všichni jsme brečeli smíchy :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda, našim bych to taky mohla ukázat, zatím s tím vyhrožuji jen v práci :D a teď už to člověk může hlavně hrát pěkně v češtině, doplněné o naše reálie, pošťáky Ondry apod. :))

      Vymazat
  3. Wow, vůbec jsem netušila, že existuje česká verze.
    Někde tu mám zahrabanou vytištěnou první půlku originálu. Na dotisk té druhé a stříhání nějak nikdy nedošlo ^^'
    Vy, co jste vyráběli: Jak jste vyráběli? Vytiskli na obyč papír a podlepili čtvrtkou nebo na to máte nějaký jiný speciální fígl?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vytiskli na obyč papír, vystříhali a hráli :)) nevypadá to sice potom tak pěkně, ale k zábavě to stačí ;)

      Vymazat
  4. Česká variace na hru se dá koupit hotová a profesionálně udělaná tady: http://www.party-karty.cz/?s=r1

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyhle příživníky, co ani neuvádějí název hry, bych opravdu nepodporovala :D

      Vymazat