sobota 4. dubna 2015

Mao Ce-Tung konečně doma!

A je to tady! Po dlouhé době jsem se konečně dočkala a dojela si pro svého druhého kocourka ♥ Celý příběh a několik prvních fotek pod perexem ;)



Už od chvíle, co jsem se nastěhovala do nového bytu, jsem věděla, že na sebe další přírůstek do rodiny nenechá dlouho čekat. Prošla jsem si snad všemi přijímacími rituály k životu správné crazy cat lady a je nejvyšší čas začít tento osud naplňovat.

První týdny po nastěhování jsem trávila na stránkách všelijakých bazarů a dalších inzertních serverů a hledala kočičku, která mi padne do oka. Což navzdory mému kočkomilství není až tak snadné; musí tam totiž přeskočit jiskra - taková láska na první pohled.


Když už se mi konečně podařilo vyhmátnout kočičku mých snů, byla obvykle již zadaná. Situace začala být poněkud zoufalá, mé malé čunč bylo neustále samo a já trpěla. Nakonec mě napadlo obrátit se na chovatelskou stanici, ze které mají rodiče lorda Prskavu. I když je to malé, nevrlé zvíře, má něco do sebe.

A měli jsme štěstí, z několika dalších vrhů jim ještě zbyla koťátka. Hned jsem si nechala poslat fotky a přišla další těžká část - kterého si vybrat. Mezi koťátky byli různí kříženečci mezi siamákama, britkou a rusátkem. Jedno hezčí než druhé. Já ale vždycky chtěla siamku, už pro jejich povahu. Vybrala jsem si teda kocourka velmi podobného našemu čunč, jen s trochu orientálnějším vzhledem.



Hned jsme se domluvili na předání, ale ejhle! Objevila se nám další komplikace, drobeček onemocněl kočičí rýmou a ačkoliv se podchytila už v zárodku, muselo se na předání počkat. Byly to dlouhé dva týdny, co jsem ho ještě nemohla chovat v náručí, ale čekání se rozhodně vyplatilo.

Předání proběhlo dnes, krátce před polednem ve Dvoře Králové, kde na nás čekal předchozí majitel - velmi sympatický muž. Jelikož jsme měli před odjezdem ještě nějaký čas, stihli jsme si s ním velmi hezky popovídat. Měla jsem ze všeho opravdu skvělý pocit a kocourek byl mnohem hezčí než na fotečce. A jak nádherně mňaukal! Už jen proto dostal překrásné jméno Mao. Podle všeho bude velmi ukecaný a je to obrovský mazel.



Sotva se trochu otrkal (a vyděsil nás tím, jak se schoval za motor lednice, odkud se nemohl dostat :D), projevila se naplno jeho přátelská povaha. Konečně jsem měla zase kočku na klíně, která se ke mně lísala. Zítra nás ještě čeká seznamování s ostatními kocoury, na které jsem také velmi zvědavá. Důležité ale je, že jsme v rodině konečně 4 ♥



A jako bonus ukázka, jak to u nás doma vypadá u oběda :D a to tam ještě není Mao :))




5 komentářů:

  1. Mao je nádherný! Roztomilý! Úžasný! Asi jsem nikdy tak zvláštně vypadající kotě neviděla.
    Gratuluju k tak kouzelnému přírustku~ ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to namíchaný siamák a ruská whiskas, proto to zbarvení :D vypadá to jako siamský odznaky a místo světlého zbytku je narezlý :)) povahově je to ale totální siamák a myslím, že si s ním ještě dost užijeme :))

      Vymazat
  2. Ten je krásný. Mám kočky a zvířata moc ráda :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Já jsem vyloženě crazy cat lady, nedám na ty potvory dopustit :)

      Vymazat
  3. Ten je krásný. Mám kočky a zvířata moc ráda :-)

    OdpovědětVymazat