čtvrtek 19. března 2015

TOP 5 za únor

Únor byl pro mne především měsícem stěhování a přípravy na něj. Mohla bych tu napsat klidně topku 20 věcí, proč je tak super konečně bydlet ve vlastním a na jak úžasnou lokalitu jsem se to dostala. Raději ale zůstanu u svého starého formátu, takže to bude opět směska dobrot a nějaké té drogerie/kosmetiky.




1. Pomelo


Prvenství v žebříčku oblíbenosti si pro tentokrát odnáší pomelo. Jen těžko bych dovedla spočítat, kolik jsem jich stihla se svým přítelem za minulý měsíc spořádat. Kdyby s jejich cenou nešli teď tak nahoru, jím alespoň jedno denně. Nedokážu pochopit, jak jsem je mohla tolik let předtím přehlížet. Ale snad mám stále dost času, abych tento hřích zvládla napravit.





2. Alverde - pečující krém na nehty s vůní meruňky


Snažím se pravidelně sledovat i blogy zaměřené na kosmetiku, odkud čerpám inspiraci pro ruinování své peněženky. Ačkoliv v tomhle případě se o tom příliš hovořit nedá :) V zimě mívám problém se suchou a potrhanou kůžičkou na nehtech, pokaždé se mi dělají opravdu ošklivé, bolestivé záděry až do krve. Obvykle jsem to vždycky nějak přešla, protože s příchodem jara se obvykle vše spraví, ale pak jsem nalezla kratičký odstavec věnovaný právě tomuto malému zázraku. Ano, tubička je to skutečně titěrná, s obsahem pouhých 10 ml, ale nanáší se v tak malém množství, že vydrží opravdu dlouho. Co je ale nejdůležitější - skutečně pomáhá a navíc naprosto úchvatně voní. Jako sklenice zavařených meruněk. Tuším, že stál okolo 50,- Kč, takže je to skutečně kup měsíce.

3. Jahody se smetanou


Krom meruňkové zavařeniny mám s dětstvím spojených i spoustu dalších vůní a chutí. Jednou z nich jsou například jahody se smetanou. Čerstvě utržené ze zahrádky a připravené taktéž babičkou - ano, ty vždycky věděly, jak děti rozmazlovat! :) O to víc mě pak potěšilo, když jsem jednu takovou misku dostala od svého přítele k snídani. Byla jsem zrovna utahaná po všem tom zařizování, doma seděla na home office s hromadou práce a pak přišlo tohle. Den byl hned o něco krásnější :) když jsem vyzvídala, čím jsem si to zasloužila, bylo mi opáčeno, že mi chtěl udělat radost jen z čiré lásky :)) Budu tomu tedy věřit ;)

4. Lanvin Eclat D'Arpege


Abych si zbytečně nečanila svého milovaného Jimmyho, musela jsem si pořídit alespoň jednu náhradní parfémovanou vodu. Volba nemohla padnout snad jinam než na Lanvin. Tuhle konkrétní už jsem nějaký ten pátek očuchávala a neznám snad nikoho, komu by se nelíbila. Nakonec mi Jimmyho vystřídala úplně a za chvilku budu muset kupovat nový flakónek. Zvlášť teďka na jaře se bez ní neobejdu. I když o víkendu mě ještě čeká shopping s mýma BFF a v plánu jsou samozřejmě i parfumerie, takže si možná přeci jen najdu i nějakou další alternativu.









5. Eko mýdlo Frosch - granátové jablko


Zabývat se něčím tak podružným, jako je mýdlo na ruce, může asi opravdu jen člověk jako já :)) to jsem takhle sháněla nějaké pěkné dávkovače do koupelny a stále mě odrazovala cena pohybující se kolikrát i okolo dvou stovek. Za obyčejnou nádobku s pumpičkou, uf! Zamířila jsem pak tedy rovnou ke stojanu s mýdly, že se spokojím s nějakou plastovou, kterou budu posléze doplňovat. A v regálu na mě čekal malý poklad. Mýdlo vonící úplně úžasně po granátových jablíčkách v lahvičce, jakou jsem přesně sháněla! Navíc na ní nejsou žádné pitomé nalepené štítky se značkou a podobnými nesmysly. Až mi mýdlo dojde, koupím si pěkně náplň a budu se sebou spokojená, že tím šetřím přírodu. (Přiznávám, byl to až druhotný bonus, hrozně se mi zalíbila ta vůně - vždycky jen čekám na příležitost, kdy si mohu mýt ruce :D)





A to je pro tentokrát vše :) Jelikož jsem se s psaním poněkud opozdila, bude další várka co nevidět!



2 komentáře:

  1. S pomelem to mám úplně stejně - narazila jsem na něj poprvé asi před třemi lety a naprosto jsem nechápala, jak mi mohla taková MANA uniknout... ale pak mi někdo říkal, že to není tak dlouho, co se tady začly prodávat, takže to možná není ta divné.

    Každopádně u mě je taky mezi Top 5 celý ten čtvrtrok, co se dá koupit zalevno :D

    Balú

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, že dřív opravdu moc k sehnání nebylo. Nejdřív jsem to teda přičítala především svému vesnickému životu, ale ono ani v Praze to v počátcích mého studia nebylo nejlepší.
      Teď je mou novou závislostí pro změnu řapíkatý celer a s radostí vítám i začínající chřestovou sezónu :))

      Vymazat