pondělí 19. října 2015

V kůži modelky - steampunkové focení s Dark Vision Studio

O tom, jak mi občas přeskočí v hlavě a uvrtám se do nějaké kulišárny, jsem toho určitě už napsala spousty. Situace bývá o to horší, když jsem na dovolené. To jde veškerá soudnost a zdravý rozum stranou :D a tak se stalo, že jsem se na FB přihlásila na steampunkové focení pod záštitou Dark Vision Studio. O tom, jak celá událost probíhala a co jsem si z ní odnesla, se dozvíte v článku :)



V Indii bylo skutečně horko, dokonce až takové, že mi dokonale zatemnilo mozek. V záchvatu nadšení jsem se zaklikla mezi účastníky a postupně sledovala, jak se událost plní dalšími nadšenci. Co na tom, že jsem se doposud nechávala fotit jen mými nejbližšími přáteli/partnery a z dvou set fotek mohla vybrat maximálně dvě použitelné, modelkovský ksicht ani míry zrovna nemám (ono už těch 10kg nadváhy člověk prostě nijak nezakryje) a obvykle jsem se před cizími objektivy neovladatelně rozklepala...

Jedna z mých fotek se dokonce dostala do reprezentačního výběru akce, yay! :D 

Chtěla jsem prostě na chvilku vyvětrat nějaký ze svých steampunkových modelů a přišlo mi to jako dobrý nápad. Dovolená rychle utekla a já se stále plná nadšení snažila zapadnout do svého obvyklého životního "stereotypu". A najednou zbýval týden do akce. Netušila jsem, co si vzít na sebe, vlasy jsem měla z Indie totálně vysušené a zničené (tento stav ostatně trvá doteď) a číslo přihlášených účastníků mě začínalo pomalu děsit. S vypětím všech mentálních sil jsem přesto svou účast potvrdila. Fotit se mělo celkem ve dvou prostorech; nejprve v parníku zakotveném na Náplavce a posléze ještě v teplárně. Ta mi zprvu přišla víc punk, navíc stačilo dorazit odpoledne, takže volba byla jasná.

To by ovšem nesměl přijít další mozkový zkrat vyvolaný zprávou organizátorů, že je v parníku stále volná kapacita. No nebyla bych to já, abych se tam nevetřela :D Večer před dnem D jsem tak dávala dohromady svůj ultimátní model a připravovala svého milého na další strastiplnou výpravu. V době příprav na podobné akce bývám poslední dobou neskutečně nervní, jelikož se neumím líčit a pokaždé z pohledu na sebe dostanu mindrák, jsem ve stresu a protivná. Samozřejmě jen na své blízké. Zvláštní je, že co se například práce a jiných situací týče, žádné stresíky se mě nedotknou.



No, vzala jsem si tedy s sebou doprovod, který nebyl nahlášen, což bylo samozřejmě těžce neprofesionální, ale sama bych se skutečně vyrazit do společnosti hromady neznámých lidí prostě bála. Na cony a poznámky, jakým jsem v kostýmech vystavena v hromadné dopravě jsem si tedy už zvykla, ale tohle bylo něco jiného. I když jsem měla neustále pocit, že nestíháme, na parník jsme nakonec dorazili včas.

Přítomnost přítele nakonec naštěstí díky shovívavosti (za kterou skutečně upřímně děkuji) organizátorů nebyla problém. Sice si on sám příliš zábavy asi neužil, ale já se aspoň měla kam schovat. Sice jsem byla obklopena lidmi v naprosto parádních kostýmech a všichni působili hrozně mile, ale znáte to, pokud jste těžkým introvertem, nějakou chvíli to prostě trvá, než se plně adaptujete.




Všimla jsem si, že několik z účastníků se převlékalo až na místě, což jim možná ušetřilo několik nejapných poznámek cestou, ale já si vždycky raději vše připravím doma, abych pak zbytečně nezmatkovala. Navíc nalíčit gesicht mi zabere vždycky aspoň hodinu, nechápu, jak může být někdo tak levej. No, jelikož jsem měla všecko na sobě, přišla jsem také jako první na řadu a byla odvedena dolů do kajuty.



Nevím, jak je to možné, ale mé obvyklé stresíky ze mě úplně odpadly. Sice jsem stále netušila, jak se vhodně postavit, kam položit kterou ruku, ale naštěstí jsem od fotografů dostala i nějaké ty instrukce. Rty se mi netřásly jako by bylo čtyřicet pod nulou a celkově jsem si tuhle část velmi užila. Jistě, asi jsem mohla být trochu více kreativní, v téhle oblasti je rozhodně na čem zapracovat, ale nejsem modelka a zatím jsem si kostýmy tvořila spíš pro svoje vlastní potěšení a neměla nějaké větší ambice (u čehož tedy také zůstalo, protože si nemyslím, že bych byla fotogenická a měla se nějak víc producírovat).

Jedna z hromadných fotek, těsně před tím, než došlo k obrovskému dramatu a zabíjení :-O
No a pak už to šlo ráz na ráz. Zatímco můj drahý získával na tváři stále trpčejší výraz, já se přesouvala z místa na místo. Od přídě k dámským záchodkům, kde jsem byla přepadena jakýmsi pokoutným živlem, co mi chtěl vnutit omamné látky až k zádi s romantickým výhledem na Vltavu a další parníky přecpané asijskými turisty, co si dělali selfíčka. Nikdy bych nevěřila, že focení může být tak zábavné a každý fotograf, se kterým jsem měla tu čest, byl naprosto úžasný. Tolik srandy u focení jsem asi ještě nezažila a skutečně jsem se nemohla dočkat výsledků. Ke konci jsem se připletla i k nějakému tomu skupinovému focení, abych zjistila, že mě ani zbytek lidí hlavu neukousne a i když jsem možná patřila mezi ty rezervovanější individua, nebrala jsem to až tak vážně a rozhodně se bavila.

Má oblíbená záchodová fotka :)))
Jelikož jsem ale dost podcenila pitný režim a Mrož mi nakonec utekl i o něco dříve, rozhodla jsem se, že se nakonec na další focení v teplárně nepřidám. Přišlo mi, že je na to můj kostým i moc "nóbl" a nenapadlo mě vzít si nějaký náhradní, což rozhodně příště napravím - těch modelů mám ostatně celou řadu. Aspoň jsem si tak mohla cestou zpět užít společnosti jednoho z gentlemanů a tímto také děkuji Honzovi za opravdu milý doprovod :)

Konečně se taky u sezení nehrbím :)
Největší dík ovšem rozhodně patří samotným organizátorům - prostory byly vybrány naprosto perfektně a na parníku šlapalo všechno přesně tak, jak mělo. Všichni byli neuvěřitelně příjemní a po zveřejnění fotek jsem byla skutečně nadšená. Myslím, že jsme společně s fotografy vytvořili i docela slušnou partu a hned po skončení akce padlo několik skvělých návrhů, jak další akce ještě vylepšit. Zde musím ještě vyzdvihnout perfektní komunikaci ze strany Dark Vision Studio, zodpovědně odpovídali na všechny dotazy a nebránili se žádným vylepšujícím iniciativám. Myslím, že se jim veškerá snaha skutečně vyplatila a já se budu těšit na další akci, která má proběhnout již v polovině listopadu a bude se nést v poněkud temnějším, gothickém duchu :)

Doufám, že tady zněly instrukce nějak "tvař se hrozně přísně" :)

Za zveřejněné fotografie děkuji jmenovitě Dark Vision Studio, Kateřině Bujnové a Lence Rondevaldové. Bylo to s vámi supr! :)) 

7 komentářů:

  1. Je fakt, že jsem tě už dlouho neviděla, a tak si říkám stale ...jsii to vážně ty? Ty světlé vlasy skoro až blond jsou úplně úžasné...a jsi taková prosluněná. Moc ti to sluší :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty skoro blond vlasy jsou právě následek mého putování Indií :)) Odjížděla jsem tam se svou oranžovou zrzavou a takhle se vrátila, to slunce tam má opravdu neuvěřitelnou sílu. Ale docela se mi ta barva líbí, tak si ji asi chvilku ponechám, jen to musím nějak zregenerovat :) Jinak děkuji moc za komentář! :))

      Vymazat
  2. Wow, opravdu nádherné fotky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žejo! Taky jsem po jejich zveřejnění byla velmi mile překvapená :))

      Vymazat
  3. Byla to opravdu super akce. Též moje první a rozhodně ne poslední. Doufám, že se na nějaké zase sejdeme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doufám, že na tom gothickém focení! :) To by mohlo být vzhledem k místu konání opravdu supr :))

      Vymazat
    2. No já tam budu určitě :) To si přeci nenechám ujít!

      Vymazat