sobota 21. září 2019

Mrože (zase) v Indii - Puri, den 16.

Dnešek byl takový turisticky nudný, všechny památky, co jsme chtěli jsme viděli, nakoupili pár pičičáren a ještě si užili pohodu se zapadajícím slunkem na pláži. Jediným větším zpestřením bylo akorát smlouvání u jednoho suvenýru, které se natáhlo na docela slušnou dobu, zahrnovalo asi tři odcházení a skončilo smíchem a podáním rukou obou zúčastněných stran. Ale tak nemůže být každý den posvícení, Konark za návštěvu rozhodně stál a Purí je takový malý, přímořský ráj. Vůbec se mi odsud nechce :(


Vzhľadom na to, že včerajšie vstávanie bolo fakt peklo, rozhodli sme sa pre dnešok trochu si prispať a vyraziť na ďalšiu púť pekne na buržoidov v taxíku. Ako zohnať taxík za nás vyriešili na recepcii - jeden nám proste zavolali, zatiaľčo sme si užívali raňajky zdarma v ich reštike. A že sa prej nedá v Indii žiť kultúrne.



Naším cieľom pre dnešok bol slávny a dosť famózny chrám Konark Sun Temple, teda chrám slnka. Nejakých 30 km vzdialený to bola pomerne krátka jazda, šofér nám ešte cestou zastavil na nádherne čistej a skoro prázdnej pláži. Chrám samotný je super - je epicky veľký, vypadá úplne starobylo a okolie je až neindicky čisté a udržiavané. Na našu smolu tam bolo hodne veľa ľudí, ale výnimočne nezavadzali až tak ako sme čakali že budú. Samozrejmosťou sú stánky s blbosťami okolo, hodne, hodne predražené.




Vtipná bola cesta naspať - cestu obsadila nejaká skupinka hegešov a pre niečo štrajkovali, takže sme sa museli otočiť a vziať to okľukou pár kilometrov. Ono indi dosť radi štrakjukú a protestujú - a celkom ich to baví. Len v tom nie sú tak dobrí ako napr. Frantíci.

zase samé porno :(
Keďže ide o náš posledný deň v tomto meste rozhodli sme sa zbytok času len tak mrožiť po okolí. Ochutnali sme miestne sladkosti - prekvapivo dobré - a inak sa flákali až do večera. Najzábavnejšia bola asi návšteva z vonku veľmi luxusne sa tváriaceho hotelu. Vnútrajšok bol totiž extrémny humáč, tak špinavý hajzel som jakteživ nevidel a kvalita reštaurácie bola tragická. (Mmch. i u chrámu byly extrémně nechutné a smradlavé záchody, bylo to skoro až k nevíře, když byl zbytek areálu tak pečlivě upraven.)





Aby sme si spravili po tomto zážitku chuť prechádzali sme sa po pláži a žrali náhodné krevety, tie tu majú na každom rohu a robia ich dosť dobre. Počas sezóny to tu asi musí byť ešte lepšie, sám ale asi preferujem menej ľudí a pohodu.
Puri ale rozhodne doporučujem - pláže sú čisté a dosť v pohode, jedlo dokonalé, miestny teda nevedia anglicky ani základy ale nejak sa to dá.

Slavné Fish on wheel :) k těm jsem hrozně chtěla a zrovna stáli kousek od hnusohotelu


Žádné komentáře:

Okomentovat