neděle 11. září 2016

Ploutvonožci v Indii - Shimla, den 2.

A máme tu poslední den v Shimle. I když je to tu opravdu krásné a příjemně chladné, je té zimy na nás už možná trochu moc a popravdě se těšíme na tu echt teplou Indii. Navíc je tu nemožný prát a sušit prádlo, takže nám i pomalu docházejí spodky :D Nejvyšší čas vyrazit zase o kus dál. Nejspíš to bude opět dobrodružné, ale nepředbíhejme. O dnešním dnu vám povypráví Mrož :)




Tentokrát sme mali jasný plán od rána - už včera vybavená a zaplatená túra po okolí s miestnou ofiko cestovkou. Docela skoro ráno sme teda vyrazili do mesta, aby sme ešte stihli jedlo. Nanešťastie stánok ktorý sme plánovali mal zavreté (nedeľa) a ten vedľa nemal vajíčka. Začli sme teda ešte kus ďalej a zasadli do trošku buržo podniku kde sme dostali klasik britský čaj - čierny, s pripraveným cukrom a limetkou (napriek tomu, že sa volal Lemon...) a tousty s vajíčkom. Posilnený sme pak ešte počkali na bus a hurá vpred.



Prvý zaujímavý bizár bol obchod, či teda stánok, pomenovaný Hitler, nemali sme však čas sa v ňom zastaviť. Pomerne slušný bus sa naplnil Indami, my ako jediný biely sme trošku vyčnievali no zjavne si povedali, že nasrať a všetka inštruktáž prebiehala v Hindu. Cesta busom bola slušný punk, Shimla ako hodne horské mestečko má cesty necesty a človek by povedal, že tým neprede ani tuk-tuk, nieto bus a ešte auto oproti. Sem tam síce nastala situácia, že náš bus musel zaradiť spiatočku a pustiť niekoho z protismeru, no inak celkom výhliadková jazda. Len tá všadeprítomná hmla trošku znepríjemňovala výhľad.



Prvá zastávka bola akési malé vesnica centrum kde nás poslali na obed, šli sme sa ale radšej prejsť. Bol tam hezký golfový park, pretože ale stromy blokovali výhľad fotilo sa nahovno. Pobavil nás tam však zábavný stánok kde ponúkali takové to spustenie sa na natiahnutom lane, takže sme videli lietajúcich indov, čo je proste cool. Hodne tam i jazdili na koňoch, ktoré sú tu celkovo hrozne moc rozšírené a všetci sa fotili a selfíčkovali, tak sme sa pridali a retardili taky. Keď sa už blížil odchod, zašli sme na jedlo. Ja navrhoval niečo dobré, mrožina je ale prase takže presadula Maggi nudle (klasické maggi!!) s cibuľou a rajčaťom. A samozrejme chilli. Bolo to však prekvapivo jedlé a ešte sme si i pokecali s indickým párom z Chandigarh a dozvedeli sa, že chlapík pracuje pre SAP na podobne pozícii ako mrožina :D





Ďalšou zastávkou, po pomerne dlhej ceste v čoraz hustejšej mlhe bol...jablečný sad. Inu, pre indov je to hodne cool a super, no nás to zas tak nevzalo. Sprievodca navyše stále mlel niečo o tom, že sa nemá fotiť pretože tam je čínska hranica, čo sme asi pochopili špatne, alebo je proste niekde nejaká chyba. Samozrejme sme na to dlabali a fotili, pretože to vypadalo ako z nejakého horroru typu Silent Hill, aj tá budova bola docela opustená. Zastávka to bola ale hodne krátka, takže sme za moment už šli ďalej.





Poslednou stanicou bolo Kufri, kde je veľký národný park/zoo. Preliezli sme to tam ale ani toto ma moc nevzalo. Na to, že sa to hrdí označením park a neviem čo mi prišlo že chudák medveď má hodne málo miesta na výbeh a okrem neho sme videli len letargického leoparda a nejaké farebné vtáky a jelene, či čo to za paroháčov bolo. Na záver sme ešte mali nejaký sendvič a už sa vracali do mesta.





Po príchode zastavil bus ešte dole a vodič nám povedal, že tam je cesta na The Mall kde bývame. Cesta to bola - ale výťahom. Vystáli sme si frontu a zviezli sa dvojstupňovým tesným výťahom pre 8 ľudí, kde to bolo takové divno vtipné pretože hrala hudba a mne sa vybavili scénky z Mass Effect. Úspešne sme to ale zvládli na Hotel a po krátkom výpade elektriny máme zase zapnuté TV a čakáme na žrádlo. Zajtra nás čaká odchod, ak sa teda nejak dostaneme na autobusovú stanicu, ktorá je 6km od nás...

Shahi paneer

Shimla movie star!
a naše retardofotka! :D


Žádné komentáře:

Okomentovat