pondělí 5. května 2014

Matchujeme!

    Dneska to bude takové krátké, pro účely archivace tu chci sepsat svoje dojmy z dalšího pracovního dnu, abych měla buď na co vzpomínat, nebo se mohla případně zasmát :))



Podle domluvy jsem dorazila na devátou, abych se potkala se svou buddy a byla zasvěcena do tajů matchingu. Krátce po vstoupení na workplatz jsem se byla seznámit s dalšími kolegy, opravdu to vypadalo o poznání živěji a člověk si mohl udělat lepší představu o tom, jak tu vše funguje. Pak se už moc nečekalo a byli jsme svoláni na další "meeting". Tentokrát čistě seznamovací, abychom se o sobě dozvěděli víc. Potkala jsem prvního scifistu! Sice se zájmem o Star Trek, který zrovna dvakrát nemusím, ale i tak je to velké plus. I má buddy je hrozná sympaťačka. Kolega se jí zeptal, odkud má náušnice. Začínám mít pocit, že je to ufon :)

Jakmile jsme na sebe prozradili všechno možné, bylo na čase nás seznámit s prací. Konečně jsem se dozvěděla, jak vypadá část činností v praxi. Nakoukla jsem do CRM a zjistila, že jsem aspoň část materiálů pochopila správně. A taky jsem objevila obrovské mezery v práci s Excelem, hlavně, co se zkratek týče. Po dalším školení jsem si mohla část úkolů pod dohledem své buddy i vyzkoušet.

Nebylo toho zrovna málo, tak jsme se po nějaké době vydali zase na oběd. Tam jsem si pro změnu pokecala s dalšíma kolegyněma. Nechci nic zakřiknout, ale zatím jsem ze svého nového pracoviště nadšená, alespoň co se lidí týče. Je mi jasný, že dřív nebo později budu určitě na matchování nadávat :)) a nebudu jediná.

Při kafopauze jsem si stihla pokydat kalhoty, samozřejmě bílé. Jsem zkrátka hrozne šikovná a gestikuluju i s plným hrnkem.

Těsně před odchodem jsem měla absolvovat ještě onen Human Firewall kurz :) nakonec byl ale pekelně dlouhej, takže jsem to po páté hodině prostě vypla a utekla. Teda spíš jsem byla z pracoviště vyhnána :) Bohužel v těch videích nebylo nic o házení lidí do ohně a bránění manažerů holým tělem :( Teď jen doufám, že to, co zde zveřejňuji jsou public informace, aby na mě záhy někdo nevlítl!

Naštěstí se ani necítím zvlášť unaveně a ještě dovedu zírat do monitoru. Asi si otevřu další kurz na Coursera, tentokrát na téma Introduction to Human Behavioral Genetics. Eugenika je poměrně zajímavé téma ;)

Tak zase někdy příště!

2 komentáře:

  1. Eugenika zajímavé téma jistě je. Stejně jako ostatní pochody. Ale! Nedávno měl jeden můj známý na mé FB zdi výlev o tom, jak jsou obhajoby diplomových prací nefér, protože mu to dali jen proto, že se omluvil. A hle ...on se omluvil za to, že si myslí, že by měl stát právně postihnutelně zakazovat plození dětí nemocným jedincům. Což začíná už i u lidí, kteří mají nějakou geneticky přenosnou chorobu v rodině, a to je v dnešní době prostě každý. Grrr jak si na ty jeho názory vzpomenu, tak se mi dělá špatně. Je to filozof a jen si tak filozofuje a věří ve své názory, aniž by znal lidi. Předpokládá, že každé lidské pochybení je špatné a všechny by kastroval i za to za co nemůžou. Nakonec jsem usoudila, že kdyby svým měřítkem měřil všechny lidi, tak ani jeho rodiče by ho nepočali.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, nakonec jsem ten kurz z nedostatku času vzdala, nicméně část o eugenice byla brána z naprosto odlišného pohledu. V zásadě se přednášející snažil vysvětlit, jakým způsobem se tento vědní obor vůbec vyvíjel a následně se čistě věnoval tomu, do jaké míry nás ovlivňují geny a výchova. Poukazoval na to, jak je vlastně člověk jako takový poměrně unikátní bytostí a jak by se měl chápat v širších souvislostech. A byli to právě podobní omezenci, co už jednou způsobili úpadek této vědy v nemilost :) teď už to naštěstí snad nehrozí ;))

      Vymazat