čtvrtek 2. února 2012

THAI NGUYEN TAN CUONG CHE DAC SAN - skvělý "spotřební" čaj

Je o mně všeobecně známo, že jsem velkým čajomilem. Má spotřeba čaje patří v našich končinách určitě mezi nadprůměrnou, takže jsem často nutná hledat každou chvíli nějaký nový čaj pro takové to "běžné" popíjení (bez čajů bych bohužel vůbec neměla pitný režim, chlemtám to jak jiní vodu či minerálku). Právě za těmito účely navštěvuji všechny ty oxalise a často sahám i po pytlíkových náhražkách (není to ideální, ale i zde jsem si našla několik pitelných oblíbenců). S tím však může být za chvilku konec! Objevila jsem naprostý čajový zázrak :)
Čím déle žiji v Praze, tím častěji navštěvuji kupu vietnamských večerek, které jsou obvykle až k prasknutí naplněné tou nejlepší zeleninou a v jedné z nich (kousíček od stanice metra Hradčanská, cestou k dejvické čajce - hned ta první) jsem si všimla vcelku bohaté nabídky čajů.
A tam ležel! Obrovský 500g pytel pravého vietnamského zeleného čaje. Vietnamci samotní popíjí spíše čaj černý a zelený vyváží, ale to mu vůbec neupírá na kvalitě. Právě naopak, jeho chuť je velmi specifická a příjemná. Už dle názvu si snadno odvodíme, že tento pochází z Thai Nguyenu, což je provincie ležící na severu Vientamu. Chuťově je silný, vyvážený, lehce travnatý s ovocnými podtóny a typickou jemnou trpkostí. Ideální pro dlouhodobou konzumaci. A co je na tomto malém zázraku nejlepší, je jeho cena. Celý pytel totiž přímo u Vietnamců pořídíte za krásných 99,- Kč. A to se vyplatí ;))

Zde přidávám ilustrační obrázek balení, abyste věděli, po čem se případě dívat :)

5 komentářů:

  1. Na ten caj jsem moc zvedavej :) kolikatkou ho zalevas? :)

    OdpovědětVymazat
  2. Primo na obalu doporucuji zalevat vrouci vodou a nechat 3-5 minut louhovat, tak se tohoto navodu drzim :) urcite ten pytel pak dotahnu zas zpet na koleje, jen sem byla strasne zvedava, tak sem ho musela ochutnat uz ted :) tedy caj, ne ten pytel :D

    OdpovědětVymazat
  3. Vietnamci samotní popíjí spíše čaj černý a zelený vyváží = blbost pijí ZELENÝ

    OdpovědětVymazat
  4. Souhlasim, vynikajici zeleny caj za super cenu. Pomerem cena/vykon nema konkurenci. Od jiste doby jsem jiz bezne sorty zelenych caju od Oxalisu a podobnych od objeveni tohoto prestal kupovat, proc take. Urcite doporucuji minimalne vyzkouset.

    OdpovědětVymazat
  5. Jojo, také souhlasím, že je to naprosto výborný čaj , ale já jsem ho na docela dost dlouhou dobu přestala pít, protože jsem měla pocit, že jsem si na něm vytvořila takovou závislost a to jsem nechtěla rozhodně nadále podporovat :D Takže tolik k mému příběhu s čaji :D

    OdpovědětVymazat