neděle 19. února 2012

Ze života Maery - část IV.

A máme tu další, tentokrát nezvykle krátký zápis (i když přesně odpovídá událostem jednoho sezení). Měla jsem v plánu sloučit události z více her, ale bohužel se mi dnes sakra špatně psalo. Nejdřív jsem se zasekla dobrou hodinu a půl u této skladby a pak se jen těžko soustředila na jednu činnost. Takže mě tu ten word bude strašit po pár hodinách (ne)zaslouženého spánku dneska zas :)


Likvidace Savera


Hned po příchodu na ostrov jsme se všichni shromáždili u Ilany, kde jsme se mohli v bezpečí dohodnout o dalším postupu. Ačkoliv obvykle musíme naše další kroky dlouze zvažovat, bylo tentokrát rozhodnuto za nás. Obrana ornátských pevností se neobešla beze ztrát; ukázalo se, že lich, se kterým jsme se střetli, nebyl nikdo jiný než další z generálů východu. Poté, co nám unikl, se dostal se svými konstrukty do křížku s Ilanou a ze souboje si jako trofej odnesl kus jejích šatů. Nemohli jsme riskovat, že nás bude pomocí něj schopen sledovat, nebo dokonce proklít. Ilana si vyžádala nějaký čas, aby se mohla zbavit i zbytků jejího oděvu, aby došlo k přetrhání veškerých linek. Mezitím jsme si mohli odpočinout a připravit se na další setkání s Rovanem.

Využila jsem volného času k dalším procházkám s Caelem po ostrově. Nemám moc příležitostí, kdy s ním mohu být delší dobu o samotě a předchozí události vedly spíš jen k dalšímu odcizení. Neustálé hádky o tom, kdo by koho měl chránit a co bychom spolu měli sdílet, tomu rozhodně nepomáhají. Doufala jsem, že se vše vrátí do starých kolejí a on opět převezme roli vůdce, kterého bych mohla následovat. Společné noci by byly jedinými krátkými okamžiky, kdy by bylo možné zahodit naše masky a dát průchod emocím, jež skrýváme. Místo toho mě začal vidět jako ženu a snít o společné budoucnosti. Už jen ta představa mě děsí. Udělala jsem obrovskou chybu, že jsem bratrovi své city přiznala a ukázala mu druhou tvář. Začal na mně až příliš lpět a je stále těžší jej chránit. Už několikrát jednal ukvapeně ve snaze mi pomoci, čímž nakonec ohrozil nás všechny. Je pro mě mnohem obtížnější předvídat jeho akce a přestávám si být jistá tím, že se na něj budu moci spolehnout. Připadám si jako zvíře zahnané do kouta, uštvané a zoufalé. Miluji ho, ale zároveň se mi začíná neuvěřitelně vzdalovat. Kolikrát se mi až hnusí a je pro mě těžké být v jeho přítomnosti. Každý takový záchvat zloby je jako bodnutí nožem. Netuším, jestli je to jen další vliv rodící se bytosti uvnitř mě samotné, nebo mé vlastní myšlenky. Musím se toho co nejrychleji zbavit. Všeho.

Předstírala jsem, že je vše v pořádku a snažila se užít si těch pár klidných chvil i když mi bylo jasné, že je to chyba. Nejsem pro takový způsob života stavěná, a ačkoliv bych možná i chtěla, nedokážu to změnit. Jen mě to odvádí od skutečných problémů, které musím řešit. Nakonec jsem byla i ráda, když se za dva dny ukázala Ilana a mělo se pokračovat v akci. Otevřeli jsme portál za Rovanem a ocitli se v místnosti připomínající vězeňskou kobku. Kámen se na jedné ze stěn posunul a vešel Nathan.* Opět se zprávou, že jeho pán je momentálně zaneprázdněn situací na východě a bude možné s ním mluvit pouze přes projekci. Porážka východních sil u pevností vyvolala zvýšenou aktivitu protistrany a taktéž nám Rovan potvrdil, že na sebe Ilana strhla nevítanou pozornost. Především Savera, jenž útok vedl.

Kromě jména hledaného generála jsme se dozvěděli velmi cenné informace i o ostatních následovnících Paní, včetně popisu jejich schopností. Konečně jsme měli alespoň hrubou představu o tom, proti komu ve skutečnosti stojíme. Saver patřil mezi nejmladší z nich, a přesto disponoval silou, které se Ilana nemohla vyrovnat. Nakonec možná budeme nuceni náš plán na likvidaci osmičky přehodnotit. Podrobnější zprávu jsme měli očekávat následující den. Mezi řečí vyšlo najevo, že má Nathan bratra. Možná by nebylo od věci zjistit o něm něco víc, mohla by to být další páka na tuto dvojici.

S nově získanými informacemi jsme se přesunuli do velitelství. Předala jsem veškeré spisy a Rovanova slova. Zbývalo jen přijít na způsob, jak se vypořádat se Saverem. V mapě jsme měli zakreslenou pozici jeho továrny na konstrukty. Její zničení by mága značně oslabilo, ale nejspíš by vyžadovalo větší množství sil, které jsme zatím neměli k dispozici. Navíc by takový útok byl příliš nápadný. Další možností byla návštěva jeho osobního sídla. Ta byla též zamítnuta, kvůli očekávaným obranným opatřením. Ilana měla v úmyslu Savera vylákat a střetnout se pokud možno jen s ním. Napadlo ji, že by se nechala zajmout a nás přivolala právě ve chvíli, kdy bude přítomen pouze on. Spoléhala by na to, že pro něj bude cennější živá. S něčím takovým jsem nemohla souhlasit, ale vypadalo to, že Ilana byla již rozhodnutá a na veškeré námitky nehodlala brát ohledy. Jako obvykle. Doufala jsem, že ji alespoň Riel donutí do dalšího dne plán přehodnotit.

V domluvenou hodinu jsme se druhého dne vydali na další schůzku s naší spojkou. Rovan dodržel slib a předal nám podrobnější mapy východu a popisy generálů. Po návratu na nás čekal již celý štáb a věci se měly dát konečně do pohybu. Ilana přednesla svůj návrh a čekala, že jí bude poskytnuta veškerá pomoc. K mým protestům se přidal i samotný jižní císař, ale ani to nestačilo, aby ustoupila. Varovala jsem ji před mučením a upozorňovala, co nás její případná ztráta či únik nějakých citlivých informací může stát. Naneštěstí ani toto nestačilo. Nezbývalo mi nic jiného, než se pokusit celou akci dostatečně za přispění ostatních sil zabezpečit.

Ilana se měla přesunout do východní části střední principality, kde se měly nacházet zříceniny jednoho z chrámů zářících. Zde by byla vystavena nahranému magickému útoku, který by měl za následek zničení všech předmětů, které zabraňují detekci. Pak už „jen“ stačilo vyčkat na příchod Saverových sil a doufat, že si jí nevšimne někdo další. Nepřátel máme v tuto chvíli bohužel mnoho. Po přiměřeně dlouhém souboji se jim pak měla vzdát, aby celá akce nevzbudila podezření. Jakmile by se ocitla v přítomnosti samotného mága, kontaktovala by Riela prostřednictvím jejich snové komunikace. V té chvíli by k němu jižní císař otevřel bránu a my se vydali do akce. Svěřil se nám, že by byl pomocí svých kouzel schopen prolomit i bariéry ostrova. Aby mohl své kouzlo ještě přesněji zacílit, vzal si i otisk Ilany. Opět mi nezbývalo než žasnout, že na něco podobného přistoupila. Sever ji pak poskytl speciální teleportační marky, které měly být určitou zárukou a v případě nouze by jí umožnily útěk.

Krátce na to se Ilana přesunula na určené místo a nám nezbývalo nic jiného než vyčkávat. Využila jsem této chvíle k tomu, abych se zastavila u členů akademie mágů a zjistila, zda se nedozvěděli nějaké další podrobnosti o Saverově působení u pevností. Po několika zbytečných rozhovorech a dlouhém čekání jsem nakonec měla možnost si promluvit s jejich mistrovou, která se předvedla jako prvotřídní hysterka. Z jejích spárů mě vysvobodil až jeden z generálů severu, který mi byl schopen předat alespoň nějaké zprávy. Cestou zpět jsem se potkala s Ryanorem, vypadal poněkud sklesle, ale v té chvíli nebylo čemu se divit. Všichni jsme byli napjatí a v očekávání, jak se situace s Ilanou vyvine.

Vrátila jsem se do stanu, kde už na mě čekal Cael. Během hovoru mi prozradil, že Ryanorova špatná nálada pramení z něčeho úplně jiného; opět se snažil získat jednu z žen v táboře a jako obvykle to skončilo neúspěchem.** Po jeho příchodu jsem si nemohla odpustit pár slov o jeho chování, což zas jen vyústilo v Ryanorův další zbytečný monolog zakončený poznámkou o mých údajných věšteckých schopnostech. Nakonec jsem s ním uzavřela sázku, že vím, co po celou dobu dělali Einar s Exaiem. Ten hlupák si vůbec neuvědomil, že se jich na to mohu jednoduše zeptat.***

Nechtěla jsem s ním ztrácet už víc času a rozhodla jsem se, že se budu raději věnovat mapám, které nám věnoval Rovan. Saver nebyl jediný, s kým jsme se museli vypořádat a bylo nutné vymyslet i náhradní plán pro případ, že by Ilana selhala. U studia písemností jsme se pravidelně střídali, aby byl každý z nás připravený na chystaný manévr, a zároveň jsme takto nemohli propásnout okamžik Ilanina únosu. Dočkali jsme se již koncem druhého dne…

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 * Přesněji byl šutr odsunut samotným Nathanem. Jen si představte tu scénu: svalnatý sexy upír s rozhalenou košilí bez větší námahy odsouvá kamennou desku, aniž by jedinkrát vydechnul námahou. Ach! Už jen to sparklování chybí :) Nathan je prostě miláček všech žen.
** Ryanorovy pokusy o uchvácení ženštin by si snad zasloužily i samostatný článek s výmluvným názvem „Jak balit ženy dle Ryanora“ :) pro tentokrát snad stačí jen říct, že naznačováním, že je vyhlídnutá žena prostitutkou rozhodně k úspěchu nevede. A následným dolejzáním a pokusům o nějaké vysvětlení podobně trapné situace taky nemůže skončit dobře.
*** Tak trochu trolling, ale tady se tomu prostě nedalo odolat :)

2 komentáře:

  1. Jen jedna nepřesnost k opravě:

    V šestém odstavci jsi omylem uvedla, že dané Ruiny po Zářících mají být na východní straně jižní principality. Ve skutečnosti se nacházaly na východní straně bývalé střední principality.

    OdpovědětVymazat
  2. Nojo, mas recht :) jesteze se daj ty prispevky snadno editovat :)

    OdpovědětVymazat