čtvrtek 3. října 2013

30 Day D&D Challenge: Day 22 - Favorite Monster Overall

    Tak už se konečně pomalu dostávám do finiše - alespoň, co se těch potvor týče. Během psaní si musím rozmyslet, kterou z nich mám nejraději a zítra budu psát o pravém opaku. Abych neporušila svou tradici vkládání denních statusů do úvodníku, pochlubím se další vydařenou návštěvou tržnice SAPA. Opět jsme zašli na naše oblíbené Bún bò Nam Bộ a doplnili zásoby veledůležitých potravin v Tamdě. Člověk se tam už pomalu cítí jako doma. Jo a včera mě jeden mladík oslovil na ulici a složil mi moc hezké komplimenty ♥ na světě je pak hnedle o něco líp. I když nemuseli by se o to pořád zasluhovat převážně cizí lidé.



Day 22 -  Favorite Monster Overall


    Stejně jako v předchozích případech tu bojuji se stejným problémem - celkově je pro mě určování toho, co je "nej" dost obtížné. Vždycky je to otázka momentální nálady, situace, případně prožitků. Momentálně je třeba mou nejoblíbenější barvou hnědá. Za týden to může být třeba fialová, nebo zelená. Jistě, je tu nějaký omezený počet, ze kterého vybírám, ale klidně se může stát, že mi zase nějaká doposud nevyzkoušená zalahodí mému oku a vše se rázem změní. A tak je tomu i tady. Dovedu si představit celou řadu situací, kdy se i takový obyčejný skřet může stát naprosto geniálním prvkem příběhu a naopak - do nejmenších detailů promyšlené a zajímavé monstrum, které je nesprávně použito, může celou situaci buď zkazit, nebo zůstat nepovšimnuto. Samozřejmě ne vždy to musí být chyba vypravěče (ačkoliv by někdo mohl i namítnout, že i sám vypravěč by měl bedlivě sledovat nálady svých hráčů a podle toho se přizpůsobit), sebelépe vytvořenou zápletku může totálně podělat klidně i jeden z hráčů, kterému prostě něco přelítne přes nos a udělá nějakou pitomost (nedejbože úmyslně).
Udělám to tedy tak, že si zvolím potvory, se kterými jsme si užili asi nejvíce srandy. Řeč bude tedy znovu o nemrtvých. O těch mohu i s klidem říci, že jsem je měla vždycky ráda a má silná náklonnost k nim není jen výsledkem nějakého momentálního popudu. A jak už jsem zmínila v jednom z předchozích postů, zvlášť se mezi touto sortou potvor vyjímají Lichové (nebo Lichi? :)).


Bytosti tak mocné a hrůzostrašné, že jen při pohledu do jejích zejících důlků místo očí tuhne lidem krev v žilách :D a sotva si uvědomíte, že jediné, co vás udržuje naživu, jsou znečištěné kalhoty, už máte za zády celou armádu povolaných minionů. A nejkrásnější na tom všem je, že když jejich chtivým pařátům podlehnete, ocitnete se v jejich řadách! 


P.S. - odmítám jakékoliv stížnosti na stále klesající kvalitu těchto zbytečných postů :D

Žádné komentáře:

Okomentovat