úterý 11. února 2014

D&D 40th Anniversary Blog Hop Challenge - Day 10 & 11

    No, pomalu to vypadá, že se z dvojpostů stane menší tradice :) Včerejší večer jsem strávila u Path of Exile a už jsem pak neměla moc sílu a chuť něco sepisovat. Teď mám vlastně jen takovou menší herní pauzu. Jsem docela překvapená, co všechno stihli do té hry za cca půlrok mé nepřítomnosti přidat. Celkově mi přijde mnohem lépe vybalancovaná a zábavnější. Samozřejmě si vybraly tyto změny k lepšímu i jistou daň, a to celkově vyšší hw nároky, takže doma si už tuhle sympatickou diablovku prostě nezahraju. Hlavně, že jsem k ní dotáhla přítele, protože ve dvou se to vždycky lépe táhne ;)



Day 10: First gaming magazine you ever bought (Dragon, Dungeon, White Dwarf, etc.)?



Přemýšlím, zda se mi jako první do rukou dostala Legenda, nebo Dech draka. Těžko říct, ale rozhodně to byla jedna z těchto publikací. V tehdejších dobách opravdu vzácná :) Fantasy se u nás zase tolik lidí nevěnovalo, takže bylo skutečně jenom pár míst, kde se daly tyhle časáky sehnat. S nástupem Pevnosti to už pak bylo o něco lepší (i když s přibývajícím časem bohužel rapidně klesala kvalita tohoto plátku), ale do té doby existovala v Trutnově snad jen dvě místa, kam jsem si pro všechno chodila. 
Jedním z nich byla hračkárna, jež stála na místě nynější pizzerie, kde se s oblibou scházím se svýma bývalýma spolužačkama z gymnázia. Vlastně tam taky už od té doby stojí :) Krom všelijakých srandiček, jako jsou kostky, figurky a další herní propriety, jsem tam jako dítě chodívala obdivovat ty tuny hraček a balíčky všelijakých karetních her. Naproti pak byla ještě speciálka lega, kam jsem chodívala kupovat Pokémony :D 
Druhým místem pak byla klasická trafika umístěná v pasáži naproti Máji. Na rozdíl od hračkáren tam stojí doteď. Ještě si pamatuji, jak tam mívali skvělý výběr vánočních balicích papírů. Je až k neuvěření, jaký detaily jsem si schopná v tědlech případech pamatovat. Opravdu bych někdy ocenila, kdyby se můj mozek choval o něco rozumněji a zodpovědněji.


Day 11: First splatbook you begged your DM to approve.


Přiznávám, že jsem nikdy nebyla velkým příznivcem podobných doplňků k základním pravidlům, obvykle dokázaly poměrně spolehlivě rozkeklit hru a výhodné byly snad jen pro ultramunchkiny, ke kterým se opravdu neřadím. Mám pocit, že v minulé kampani jsme používali nějaké upravené útoky, rasy a podobné srandy. Řekla bych, že se bez toho člověk celkem v klidu obejde a mnohdy to bývá jen důvodem k dalším sporům. S tím, jak se více soustředím na příběh a charakter postavy jsem si obvykle schopná vystačit s tím, co mám. A pokud jsem si někdy vymyslela nějakou menší modifikaci (aby má představa lépe odpovídala realitě ve hře), obvykle nebyl problém se domluvit s vypravěčem. 
I když u současného Pathfindera bych ocenila cokoliv, co by mi umožnilo nemuset si po každé získané úrovni rozdělovat tuny bodíků do všeho možného :D Zítra máme opět hrát (dokonce i se mnou po dlouhé době) a už mám z toho zas skoro osypky. Na svůj osobní deník ležící v poličce stolu koukám se značnou nevraživostí. Doufám, že se vyhnu většině házecích a bojových situací, je to hrozný kekel. Pomalu začínám uvažovat, že se naučím programovat pod androida a vyrobím si na to nějaký vychytátor, co mi bude vyplivovat všechna podstatná čísilka. Nebo tím nějak vhodně zaměstnám přítele, ať je taky trochu prospěšný lidstvu :D

And now for something completely different...

Od Delíka tu mám pro všechny fanoušky herní série Dragon Age opravdu moc pěkné video seznamující diváky podrobněji s jeho světem. První díl je o Qunari a myslím, že stojí za zhlédnutí.

Pro milovníky dobrého jídla jsem na internetech nalezla nápaditou sérii 26 Vegan Versions Of Your Favorite Comfort Foods. Krom pěkně vypadajících fotek tam naleznete i recepty, už se těším, až nějaké z nich vyzkouším :)

Nyx mě tentokrát krom tradiční dávky internetových humorů obohatil ještě o zajímavou službu s názvem Můžu to zvednout? Na stránkách lze jednoduše zadávat neznámá čísla, co vás otravují a bezbolestně zjistit, o co jste při jejich ignorování přišli :D 

Nakonec ještě (už trochu starší) článek o plánovaném vydání Pillars of Eternity. Nevím jak vy, ale já jsem skutečně ráda, že nikam nepospíchají a dávají si na hře záležet!

Žádné komentáře:

Okomentovat