neděle 2. února 2014

D&D 40th Anniversary Blog Hop Challenge - Day 2

    Původně jsem si říkala, že dneska vstanu o něco dřív, abych stihla už v ranních hodinách něco sepsat, ale samozřejmě jsem se raději válela a posléze odjela na rodinnou sešlost, kde jsem se parádně opila :) No, příspěvků pod vlivem jsem tu moc nenapsala, tak to bude aspoň nějaká změna. A jelikož je challenge sama o sobě nepříliš zábavná, budu sem vždycky přidávat nějaké ty zajímavosti, na které jsem během dne narazila :)



Day 2: First person you introduced to D&D. Which edition? Their first character?


    Jak už jsem psala ve svém předchozím postu, mé seznámení s D&D proběhlo v prvních stupních základní školy, kde jsem se o veškeré poznatky dělila se svou tehdejší nejlepší kamarádkou (vlastně mám všechny kamarádky právě z období základky a gymplu a zatím se mi nepodařilo potkat lepší holky :)). Ovšem hrát dračáky ve školních lavicích nebylo zrovna ideální a o přestávkách jsme s partičkou kluků obvykle mastili karty, nebo hráli pogy :) Gott sei dank, že jsme v té době nevlastnili žádné smártfouny a podobné vyfikundace a neseděli jen u internetů.
Takže jsem musela do procesu zapojit svého nej kámoše, který se shodou okolností od svýho bráchy zase dozvěděl o našem českém dračáku. A tak jsme společně začali hrát. Obvykle jsem na něj s radostí převedla roli vypravěče a navrhla mu, ať si tedy hraje nějaká NPCčka. Já měla pokaždé svou půlelfí kouzelnici Arien, on zase lidského hraničáře Ryana. Pochopitelně jsem byla do jeho postavy vždy nějakým způsobem platonicky zamilovaná :D Pak jsme mezi sebe přibrali ještě jednoho mladšího hráče, který dvojici doplnil obvykle o barbarského válečníka, kterého ze všeho nejvíce zajímal loot a v každé vesnici běžel za "starostou" a tázal se ho, zda se k němu "může připojit do vojny". Dodnes si ty naše herní zážitky velmi dobře pamatuji. 
V té době jsme ale hrávali podle pravidel dračáku a nějak si do toho sami zakomponovali vlastní vychytávky. Byli jsme opravdu malí prckové, takže to asi podle toho dost vypadalo, ale určitých prvků se držím doteď. 

A teď se tedy dostáváme k nějakým těm zajímavým článkům, na které jsem během posledních dnů narazila. V prvé řadě je to článek na poměrně zajímavém blogu o hraní homosexuálních rolí v RPG, nějaká slečna si dala práci, aby předělala poměrně zajímavý rpg sytém k obrazu svému a umožnila tak dalším hráčům vyzkoušet si i tuto stále poměrně netradiční roli.
Sice se velmi dlouho pohybuji na Andoru, kde se slečny (a vlastně i chlapci) velmi často pokouší o nějaké hezké ztvárnění homosexuální romance, ale často to sklouzává k poměrně ošklivým stereotypům a upadá především kvůli nedostatečné duševní vyzrálosti dotyčných. Přitom je to docela škoda - najde se tam i pár zajímavých jedinců, jejichž příspěvky je opravdu radost číst (zvlášť, když je člověk admin a vidí všecko, hehe). Tematika řešení vztahů, romancí a potažmo i sexu v rpg mě vždycky velmi zajímala a ač sama odehrávám obvykle spíše platonické vztahy, rozhodně se takovým oživením nebráním. Je to chce opravdu zkušené a vyzrálé spoluhráče a ani vyšší věk v tomhle bohužel není zárukou :)

Dalším tematicky blízkým článkem je Sirienův návod, jak zajímavě využít při hře tarotové karty. Ač mám vůči dotyčnému spousty výhrad, tohle se mi zrovna trefilo do noty a myslím si, že je to jeden z těch zajímavějších způsobů, jak si oživit hru. Navíc mi to připomnělo, že bych si opravdu velmi ráda zahrála Engel. Pomalinku na tento experiment sháním lidi, tak se tu možná někdy dočkáte i nějakého herního souhrnu. Potřebuji teď opravdu nasbírat co nejvíce zkušeností a vlastních zážitků, abych se mohla sama někam posunout a začít pracovat na vlastních věcech. Konečně přišel ten prvotní impulz, tak ho nesmím nechat vyšumět. 
Tak, s tímto se tedy dnes rozloučím a snad se mi i zítra povede nalézt něco zajímavého, co by stálo za zmínku :)

Žádné komentáře:

Okomentovat