sobota 14. září 2019

Mrože (zase) v Indii - Aurangábád, den 9.

Rozhodli jsme se po včerejší pekelné jízdě pro trochu odpočinkový den. Hlavně jsem chtěla projít kus města pěšky, aby se nám zase srovnal žaludek i nohy, pořád jsem se cítila i ráno poněkud vratce. Ukázalo se, že Aurangábád je město prasat, jsou tu skutečně všude. Bohužel jsem ve své honbě za zvířátky našla u cesty i malé, chromé štěnátko. Nasypala jsem mu nějaké granulky, ale bojím se, že to bude mít za chvilku za sebou :( Kočky tu přede mnou na rozdíl od Bombaje utíkají, asi vůbec nejsou zvyklé na to, že je lidé krmí, pokud už nejsou přímo nějakého majitele. Pro jejich přežití je ale rozhodně tahle ostražitost zásadní. Zbytek dne byl už naštěstí naplněn veselejšími zážitky, tentokrát o nich v krátkosti napíše Mrož.



Ďalší deň v Aurangabáde znamená jediné - ďalšia kopa jaskyní! Pričom povodný plán s nimi ani príliš nerátal...
Vstávali sme prekvapivo neskoro, pretože prečo nie - spí sa tu zatiaľ z celej Indie najlepšie. Len sa bojím, že po skúsenostiach s týmto hotelom už nebudeme chcieť horší. Teplá sprcha je fakt niečo čo človek plne docení len po tom, čo ju x dní nemal a vonku, V INDII, je zima jak v rusku.



Naša prvá zastávka bola napodobenina Taj Mahal - je to menšie a trošku fejk, vstupné je ale menšie a ľudí tu zas tak moc nie je. Navyše sme tam doťapkali pešky takže sme cestou videli kopu zvierat (hlavne prasce) a dokonca sa preplietali i ultra malými uličkami s kopou vrieskajúcich detí za zadkom.
Fejk Mahal bol fajn, len je vidieť že je mimo sezónu takže neboli zapnuté fontánky a tak. Výhoda je, že tam bolo hrozne málo indov - a to je vždy výhoda, oni sa totiž fakt nevedia u pamiatok správať a neustále vrieskajú, strkajú sa a sú proste hovádka.




Okrem toho sme videli i ďalšie fajn veci - múzeum, veľmi malé ale s kopou vecí, od sošiek, mincí či listov až po klasické indické fantasy zbrane. Pred múzeom si nás navyše odchytila nadšená partička omladiny, oslavovala narodeniny jedného z nich, takže nám ukrojili dortu (moc dobrého) a navyše nás hrozne pobavilo, že kým boli indi zamestnaný fotením selfíčiek s nami, zbytok dortu im sežral pes čo neďaleko posedával.

jeden z vystavených exponátů, vlastně možná i ten pes, co sežral dort :D
Poslednou zastávkou sa tak - ako úvod napovedá - zase stali jaskyne, tenntokrát máloznáme Aurangabad caves. Ktoré sú cool a vše, ale jak toho človek už videl tak strašne moc tak úplne neodrovnali. Minimálne výhľad z nich bol ale skvelý - tunajší budhisti totiž všetky tie jaskyne kutajú vysoko v kopcoch, takže z jaskyní je zvyčajne epický výhľad na celé mesto a okolie.


Vzadu město a mini Taj

Zbytok dňa sme šli mrožiť na izbu - je potreba vyriešiť letenky. Alebo tu ostaneme naveky. Čo nemusí byť zas tak hrozné - hádať sa s indami na ulici nie je zas tak rozdielne oproti hádaniu sa s indickým supportom v práci...

Mini thali v jedne pure veg stravovně, jednoduché a neskutečně dobré, i s vodou za 30Kč :D





Žádné komentáře:

Okomentovat